Amazons intåg i Sverige

Ett ämne som verkar ligga på allas läppar.. KodAkuten, vad säger ni? Be there or be square?

Borde man vara med på det här tåget eller inte? Vem vet egentligen vad Amazons intåg kommer innebära dels för din egna verksamhet eller konkurrentens? Ja, den som lever lär väl veta både det ena och det andra.

Vad är viktigt att tänka på om du frågar KodAkuten då?

1. Gör en koll på marknaden kring Amazon. Vad finns där idag och kika sedan på ditt segment för att få svar på: Kommer mina kunder finnas där? Kommer jag kunna sälja mina produkter på deras marknadsplats med bibehållna marginaler? Hur exponeras mina produkter på deras plattform? Syns jag verkligen där och vad säger egentligen mitt varumärke mot mina kunder om jag skulle finnas på Amazon?

2. När du gjort klart steg 1 och fått svar på flera av frågorna, börja med att registrera er på Amazon Europa. Idag!

3. Bearbeta upp en gedigen strategi om du tror att du kommer kunna ta marknad och verkligen tror på den här etableringen. Hör gärna av dig om du behöver stöttning med detta, då vi älskar att planera, utveckla och leverera.

4. Ta reda på vem som ska sköta logistiken. Detta är en fråga som många frågar sig vad är bästa tillvägagångssättet? Frakter och logistik. Ett roligt ämne att prata om, men svår att genomföra många gånger. Kör du dropshipping? Alltså att du säljer produkter direkt från leverantör till slutkonsument? Då är det bäst att kanske köra ditt lager via Amazon där man skapar upp konto och produktsidor på Amazon. När en beställning trillar in så skickar Amazon ordern till slutkonsument. Smidigt, eller hur?

Njaa… fast om du vill behålla dina marginaler kanske då? Eller en annan sak som man kanske lätt glömmer bort i det materiella samhället vi ändå lever i på något vis. Värderingar? Vart har dessa tagit vägen? Är det bra för dig att att ha ditt varumärke på Amazon? Kommer det bli en succé för Amazon eller är det bara något som blossats upp av kunder, E-handlare och omvärlden?
Visst är det mycket att tänka på? Lugn…

Det vi tycker att du bör göra oavsett, är att höra av dig till oss på KodAkuten. Vi har arbetat med E-handel i många år och har gedigen kunskap i ämnet samt att vi för varje dag sätter oss in kunders verksamheter, på riktigt. Kontakta oss så snart du kan så får du höra mer om hur vi tänker kring just din verksamhet. Vi bollar idéer, tankar och levererar tjänster i världsklass. Fråga gärna våra kunder och så behöver vi inte skriva något mer.

Se referenser:
https://shop.chilimobil.se/
https://www.snabben.se/
https://www.snusnetto.com/
https://electronordic.se/sv/

/Krispiga hälsningar från KodAkuten

Dela:

Fler nyheter

Nu behöver vi dig!

Kära utvecklare, Vi växer verkligen fort nu. Vi behöver dig och vi ser dig. Just den där glimten i ögat av att faktiskt veta att

Framtiden är paketerad.

Det man brukar säga är att man kan gå ensam och komma fort fram, men går man tillsammans, så går man långt. Vi har en