Nya momsregler för e-handel från 1 juli: är du redo?

Kära nätverk,

Ständiga förändringar i vår digitaliserade värld, ställer till det för många som inte hänger med på alla ändringar och nästan alla företag idag behöver en omvärldsanalytiker för att inte missa viktiga delar som rör ens bransch. Hur ska man hinna med undrar många av våra kunder. Vi har hjälpt våra kunder att vara framme i teknikkurvan, samt dessa lite mindre roliga regler att förhålla sig till, men ack så viktiga. 

Den 1 juli införs nya momsregler för e-handel på EU-nivå. Reglerna avser både e-handel där varor skickas till konsumenter i andra EU-länder och så kallade elektroniska marknadsplatser som förmedlar kontakten mellan en säljare och en konsument. Om ni säljer till privatpersoner inom EU behöver ni ta hänsyn till nya momsreglerna som införs 1 juli 2021. Detta innebär att ni måste redovisa moms i den procentsats som gäller i det landet där just er specifika kund handlat/gjort ett köp. Med vår plattform Synka, så behöver ni inte tänka på detta om ni använder er av Fortnox. Smidigt va? 

Synka gör det möjligt att sätta villkoren för hur ert underlag kring försäljningen ska differentieras ner per land, försäljningskanal och andra regler för att sedan skickas in på rätt konto till Fortnox. 

Behöver du hjälp med nya OSS (One Stop Shop) reglerna eller undrar om detta gäller just dig? Lugn, kontakta oss på KodAkuten, så berättar vi mer om hur det hela fungerar och vad Synka löser för något för just er organisation. 

Känner du typ så här nu eller känner någon som känner så? ”Hjälp – jag behöver hjälp med dessa OSS regler?”

OSS – One Stop Shop tjänst ingår kostnadsfritt i vår plattform Synka mellan Fortnox – Magento 2 (Kostnad 1100:-/ mån samt Fortnox – WooCoomerce 599:- / månad. 

Vid fler frågor/funderingar, hjärtligt välkommen att höra av dig!

Trevlig vecka! 

Dela:

Fler nyheter

Nu behöver vi dig!

Kära utvecklare, Vi växer verkligen fort nu. Vi behöver dig och vi ser dig. Just den där glimten i ögat av att faktiskt veta att

Framtiden är paketerad.

Det man brukar säga är att man kan gå ensam och komma fort fram, men går man tillsammans, så går man långt. Vi har en